Assistentes
De assistentes staan u als eerste te woord wanneer u met de praktijk belt. Zij werken onder verantwoordelijkheid van de huisarts en ook voor hen geldt het beroepsgeheim.
Zij maken afspraken en kunnen allerlei vragen beantwoorden, bijvoorbeeld over kleinere klachten, verwijzingen, etc. U kunt hen ook bellen voor uitslagen van urine- of bloedonderzoek.
Daarnaast kunt u, na afspraak, voor een groot aantal verrichtingen bij hen terecht, zoals
- Het meten van de bloeddruk
- aanstippen van wratten
- verbinden van wonden
- oren uitspuiten
- hechtingen verwijderen
- zwangerschapstest
- urine onderzoek
- diabetes controle
- uitstrijkjes (bevolkingsonderzoek)
- tapen van enkels
- verstrekken van allerlei informatie
Wij verzoeken u de praktijk ’s middags alleen voor dringende zaken te bellen, zodat de assistentes zich op hun taken kunnen concentreren.
Praktijkondersteuner somatiek
Het doel van het inzetten van een praktijkverpleegkundige is het verbeteren van de kwaliteit van zorg. Zij begeleiden mensen met diabetes, COPD, Astma, hoge bloeddruk en mensen met één of meer risicofactoren voor hart- en vaatziekten. Verder kunnen zij u helpen om te stoppen met roken.
U kunt via uw eigen huisarts/assistent naar de praktijkondersteuner verwezen worden. Het kan ook zijn dat u een oproep ontvangt om kennis te maken of voor een controle afspraak.
Praktijkondersteuner GGZ (jeugd)
De praktijkondersteuner Geestelijke Gezondheidszorg is een medewerker met veel ervaring in de GGZ die de huisartsen daarbij ondersteunt. De huisartsen kunnen u naar haar verwijzen voor.
– verheldering van psychische problemen
– kortdurende begeleiding bij problemen
– adviezen over verwijzing naar een psycholoog of een instelling voor psychische zorg
Daarnaast heeft onze praktijk ook een halve dag per week ondersteuning door een kinderpsycholoog. Zij helpt ons op een vergelijkbare manier bij problematiek rond kinderen tot 18 jaar oud.